Tsara Travel Madagaskar Reacties Contact
Canal Pangales

Wat klanten zeggen over Tsara Travel

Paula en Bea: " We hebben een prachtige reis beleefd! Alles was perfect georganiseerd en Leonard (onze gids/chauffeur) was geweldig goed, heel behulpzaam en vriendelijk... Wij hebben genoten!"


Ad, Yessi en Silvia: " Laaiend enthousiast... Alles was tot in de puntjes goed verzorgd, van chauffeur, route, overnachtingen timing enz. (waarvoor mijn dank aan jou)"


Jan Jacob: "Wij hebben genoten van onze reis! ... Erg indrukwekkend waren de uit het water springende walvissen. ... We kijken terug op een boeiende vakantie...hartelijk voor al het werk dat je voor ons hebt verricht."


Edward, Hilde, Joris: "Hierbij willen we jou hartelijk danken voor de piekfijne organisatie van onze reis naar Madagascar ! In het bijzonder gecharmeerd door de inzet, bekwaamheid en kennis van Dani; onze chauffeur en perfecte gids ! Wij zullen het zeker niet nalaten om Tsara Travel en Dani alsook Ridza (chauffeur van de eerste dagen) aan te raden bij vrienden en collega’s. Madagascar verdient om meer toeristen over de vloer te krijgen ! "


Els en Thijs: "Het was een geweldige vakantie!! Wat een prachtig land, schitterende natuur, gastvrije mensen en een top chauffeur (Haja Andriami). Ook hele fijne hotels en lodges waar we verbleven hebben. Princesse Bora maakte het een echt huwelijksreis!! Super bedankt voor het plannen van onze reis!! "


Peter: "We hebben een geweldige reis gehad! Hele mooie dingen gezien, veel Baobabs en lumeren... De chauffeurs hebben alles goed geregeld!"


Annemiek, Ton, Noud en Marijn: "...fantastische reis waar we met enorm veel plezier aan terugdenken... De geweldige organisatie heeft hier een heel grote bijdrage aan geleverd... Machtig mooi! We willen je bedanken voor alle goede zorgen! Het was fantastisch!!!!"


Marvin en Silvia: "We hebben het heerlijk gehad in Madagaskar. Heel mooi land en hele vriendelijke bevolking. We zijn zeer tevreden over onze gids Rina, heeft het super goed gedaan en sprak een behoorlijk beetje engels... We waren zeer te spreken over camp tsara! was een super uitstapje naar het gebergte... Al met al hebben wij een heerlijke vakantie gehad waarin we zeer te spreken zijn over de organisatie. Bedankt daarvoor! We komen zeker nog een keer bij je terug zodra we de rest van Madagaskar willen zien..."


Gerry en Hans: "We zijn terug van een fantastische, avontuurlijke, indrukwekkende vakantie. We hebben elke dag genoten, zelfs toen we 9 uur vastzaten op de N7... Wat een land... We zijn erg blij dat we deze reis grotendeels met chauffeur Christian Rajaonarivelo gereden hebben... Hartelijk dank voor de prima georganiseerde vakantie!"

Sonja en Saskia: "...We zijn heel blij dat we het stuk door het westen hebben meegepakt. De wegen/ route was schitterend en hebben een goede indruk gehad van het echte Madagaskar, wat totaal anders was dan langs de RN7....We zijn erg te spreken over hoe de reis georganiseerd was en we hadden een geweldige chauffeur! Bedankt voor deze onvergetelijke reis!"


Eric en Melanie: "We hebben een fantastische vakantie gehad! Onze chauffeur was vakkundig... Alles was prima geregeld en is goed verlopen. We willen je nogmaals danken voor het regelen van onze reis... We hebben met onze verhalen al een aantal mensen enthousiast gemaakt. Hopelijk zullen zij ook hun vakantie via Tsara Travel boeken, want alles was tsara be!"


Nico en Lidy: "We hebben een geweldige onvergetelijke reis gehad en alles was prima geregeld. We zijn dan ook zeker van plan om nog een keer naar Madagaskar te gaan en dan het noorden en westen te doen met Ile St. Marie als eindpunt."


Sonja en Sakia: "Het was een cultuurshock en alsof we beland waren in de Middeleeuwen, maar dan met telefoonmasten en verkeer... Maar wat hebben we genoten en gelachen. Vooral om de niet-luxe momenten, bijvoorbeeld bij de Kirindy logde en hotel Kanto... Bedankt voor deze onvergetelijke reis! We kijken met een goed gevoel terug en hebben veel mooie herinneringen."


Helena Vis: "Het was een bijzondere reis die door Tsara Travel uitstekend was georganiseerd: Het droge bos van Kirindy, de bijzondere rotsformaties van Tsingy de Bemaraha, de canyon van Isalo en de tropische stranden en het koraalrif van Ile Sainte Marie.
En het Regenwoud Perinet (ook wel Andasibe National Park) met: 12 soorten lemuren, 17 soorten vogels, een krokodil, kameleons, gekko's, een mangoest, een vossa, een kikker, twee soorten slangen, een giant jumping rat, wandelende takken, vuurvliegjes, walvissen, schildpadden, kreeften, roggen en allerlei andere soorten vissen...
...Hotels, ontbijt, boot, binnenlandse vlucht en chauffeur stonden allen op de afgesproken tijden voor ons klaar. Met vragen konden we terecht bij Myriam, die ons snel en adequaat verder hielp"


Dorris en Perry: "Wat een prachtig eiland hebben we mogen bezoeken. Zo divers... Al met al was het een super vakantie. Vermoeiend dat wel, maar zoveel verschillende natuur gezien, prachtige mensen ontmoet, heerlijk gegeten en wat niet nog meer !! Nogmaals onze dank voor het samenstellen van deze reis. Heb je top geregeld !! Als er weer een reis richting Afrika op het programma staat zullen we je niet vergeten en hoor je van ons."


Simen: "De reis heeft op alle vlakken onze verwachtingen waargemaakt en overtroffen... ...qua waarnemingen, natuur, flora en fauna is Madagaskar van alle bestemmingen waar we tot nu toe geweest zijn met stip op 1 terecht gekomen. Alle wensen qua reis (baobab, lemuren, kameleons, de Madagaskar daggekko en wat slangen) ruimschoots gehaald. Eindstand 11 slangen waarvan 7 soorten."


Thera & Jurriaan: "We hebben al weer een mooie bijzondere reis achter de rug. Het was allemaal meer dan goed geregeld..."


Mathieu en Suzanne: "Madagaskar was een indrukwekkende ervaring voor ons, niet te vergelijken met welke reis dan ook..."


Annette en Eric: "We kijken terug op een hele mooie reis en een hele fijne tijd in Madagaskar..."


Jose en Rob: "Je hebt inderdaad niets teveel gezegd over het land, echt ge-wel-dig!... "


Anne en Peter: "We hebben echt een supermooie vakantie gehad, die onze verwachtingen heeft overtroffen. Madagaskar is een heel mooi land, echt een hele mooie ervaring. Verder zijn we echt heel erg tevreden met de manier waarop alles georganiseerd was. Al met al super bedankt voor een geweldige reis, voor de uitstekende organisatie..."


Letty en Martin: "Het was fantastisch. Onze verwachtingen overtroffen. Telkens weer anders maar steeds boeiend. Alles prima georganiseerd zodat wij ons onbezorgd van het ene in het andere avontuur konden storten..."


Albert en Sandra: "...Wat een fantastisch land, we hebben het ontzettend naar onze zin gehad en de chauffeur Dani was echt geweldig. Dankzij hem hebben we een schitterende tijd gehad. We hebben veel geleerd, veel gezien ..."


Marianne: "Madagaskar is echt een bonte verzameling edelstenen: van de rode bergen in het zuiden, naar de bossen in het hoogland en aan de kust en de parel Sainte Marie..."


Sophie en Thijs: "We hebben een hele fijne en indrukwekkende vakantie gehad. Alles was perfect geregeld... De chauffeurs waren heel aardig en behulpzaam. We zullen Madagaskar en Tsara Travel zeker aanraden..."


Eric en Melani: "We hebben een fantastische vakantie gehad ... Madagaskar is een mooi en divers land en we hebben genoten van alles. Onze chauffeur was vakkundig en heeft ons veel extra informatie verteld en overal veilig heengereden. Alles was prima geregeld en we willen je nogmaals danken voor het regelen van onze reis..."


Dominique en Elise: "Wat een belevenis en een avontuur! Het was echt fantastisch om dit mooie eiland te hebben gezien. De reis was super goed geregeld. Marc de driver was echt geweldig en sprak goed Engels (en uiteraard Frans)..."


Hendrik en Marrisa: "Alles was weer perfect geregeld. We hebben weer enorm genoten, en ja, we gaan absoluut zeker nog een keer naar dit prachtige land!..."


Henk en Cisca: "In één woord FANTASTISCH! ..."


Marten en Maja: "Het was een supervakantie. Prachtig land, veel gezien. Hadden een uitstekende gids! Alles liep op rolletjes, geen enkele keer moeten wachten of een aansluiting gemist."


Marije: "We vonden het een prachtige reis. Alles liep gesmeerd.! Olivier was een super chauffeur en gids. Heel prettig om met hem te reizen! "


Martine en Pallieter: "We zijn weer thuis na een geweldige reis. Alles was prachtig en goed geregeld!"


Cor en Marianne: "Om persoonlijke redenen was de reis voor ons een van onze "grote" reizen! De organisatie van de reis was ook zeer goed. We zijn zeer te spreken over de gids die we bij ons hadden."


Henk en Marlene: "Wij hebben een fantastische reis gehad, goed georganiseerd!"


Peter en Eline: "Hierbij eindelijk een berichtje om te laten weten dat de vakantie echt enorm goed geregeld was!... En we hadden hele leuke gids (Danni). We hebben zelfs email-adressen uitgewisseld. Verder is Madagaskar een natuurlijk heel mooi en leuk eiland met hele aardige inwoners."


Annemarieke en Wouter: "We hebben een fantastische reis gehad die nog in onze hoofden doorspeelt."


Annemieke en Marie-Jose: "We zijn alweer een tijdje terug uit Madagaskar en we hebben het fantastisch gehad. Wat een prachtig land en wat een lieve mensen! Al met al hebben we een reis gemaakt die ons lang bij zal blijven. We hebben genoten van alles dat we hebben meegemaakt. We hopen dat je uit de voeten kunt met deze input en zullen ambassadeur zijn voor Tsara en Madagaskar!"


Ronald en Irma: "We hebben een geweldige vakantie gehad in Madagaskar. Je had gelijk, het is een geweldig land en het zijn geweldig vriendelijke mensen. We zijn zeer tevreden over Solofu, onze chauffeur/gids, die ons van heel veel informatie heeft voorzien en ons heel veilig van het ene hotel naar het andere heeft gebracht. Ook de hotels waren over het algemeen prima."


Petra en Berry: "We hebben genoten van onze reis door Madagaskar, zeker het wandelen in het Ankarana reserve daar hadden we ook echt wel de drie dagen voor nodig. Onze gids Jean Noell was geweldig, wat hebben we wat met hem afgesjouwd!...De combinatie van een deel wel georganiseerd en een deel niet is ons goed bevallen. De door Tsara travel geregelde accomodatie was in onze ogen pure luxe!"


J.L. Zwart: "We hadden een fantastische vakantie! Het is een echte aanrader en best te doen voor "ouwetjes" Mora Mora!!"


Michiel en Miek: "We willen je overladen met complimenten. Wat een geweldige reis heb je voor ons samengesteld. En wat een geweldig land met zulke sympathieke, altijd vriendelijke mensen. Ik vond je organisatie vooraf klasse. We spraken de hoop uit dat de reis even goed zou bevallen als de voorbereiding, nou dubbel en dwars! "


Ellen en Piet: "We zullen onze omgeving "warm" maken om ook zo'n fantastische reis te gaan boeken."


Femke en Maarten: "Wij zijn inmiddels terug van onze prachtige reis door Madagaskar! We zijn nu lekker aan het nagenieten met de foto's..."


Lisette en Lammert: "De vakantie in Madagaskar was erg geslaagd. Alles was perfect geregeld, de accomodaties waren goed!"


Familie Vrij: "Thanks for an unforgettable trip! Our sincere thanks to Myriam and Tsara Travel ... As you understand, we are very satisfied customers who had a wonderful time in a beautiful country."

Paula en Bea:

 
   
To: Tsara Travel
Sent: Friday, November 02, 2018 4:45 PM
Subject: Re: Weer thuis

Salama Miryam,
 
We hebben een prachtige reis beleefd. Alles was perfect georganiseerd en Leonard (onze gids/chauffeur) was geweldig goed, heel behulpzaam en vriendelijk. Leonard voldeed aan al onze wensen en nam geen risico’s.
 
Wij hebben genoten!
 
Met vriendelijke groet

Paula en Bea
   

Ad, Yessi en Silvia:

 
   
----- Original Message -----
To: Tsara Travel
Sent: Thursday, September 27, 2018 4:18 PM
Subject: Re: Terug in NL

Goedemiddag Myriam,

Laaiend enthousiast zijn ze over de ervaringen op Madagascar. Alles was tot in de puntjes goed verzorgd, van chauffeur, route, overnachtingen timing enz. (waarvoor mijn en hun dank aan jou) Tijdens hun reis werd ik dagelijks dmv prachtige foto's en enthousiaste berichten op de hoogte gehouden, waarbij ik soms dacht hm waarom ben ik hier en niet op Madagascar. tikje jaloers was ik af en toe wel.

Maar hij staat op mijn bucketlist, en voor Ad is het geen moeite om nog eens te gaan!! (en wij weten bij wie we dan moeten zijn om het te laten organiseren...)


Hartelijke groeten van Ad, Yessi en Silvia 
en wie weet tot ziens!!
  

Jan Jacob:

 
---- Original Message -----
To: "Tsara Travel" 
Sent: Saturday, August 25, 2018 5:53 PM
Subject: Re: Weer thuis

Ha Myriam,

Wij hebben genoten van onze reis. Met name Tsingy en Isola en het kleine Anja park vonden wij erg bijzonder en mooi. Ranomafana vonden we eerlijk gezegd wat tegenvallen en behoorlijk toeristisch. Wel hebben we daar in het stadje ‘s avonds op een groot laken via een beamer tussen heel veel locale bewoners de WK finale voetbal gevolgd. Dat was een zeer mooie ervaring. Sainte Marie is ons ook goed bevallen, maar wij vonden het hotel te ver weg gelegen van diverse activiteiten. Erg indrukwekkend waren de uit het water springende walvissen. Onze walvistocht was minder succesvol vanwege de harde regen en hoge golven. De weersverwachting was daar voor alle dagen uiterst slecht, maar het weer viel uiteindelijk gelukkig mee.

De catamarantocht was heerlijk en relaxed en onderweg zijn we op mooie plekjes gestopt om oa te snorkelen. Op Nosy Be hebben we nog een halve dag een vistrip gemaakt op sailfish. Dat was ook erg leuk. Het vele rijden was best vermoeiend en het schoot vaak niet op. We waren weliswaar gewaarschuwd, maar het viel toch wat tegen. Onze chauffeur Thierry was uitstekend en erg prettig, daar hadden we het echt mee getroffen.

We kijken terug op een boeiende vakantie. Het was verbazingwekkend hoe primitief de bevolking leeft en hoe inefficiënt alles gaat en hoe gebrekkig de infrastructuur is. Misschien is dat laatste ook juist wel goed voor behoud van het natuurlijke landschap.

Ik dank je hartelijk voor al het werk dat je voor ons hebt verricht.


Groet,
Janjacob
  

Edward, Hilde, Joris:

 
----- Original Message -----
To: 'Tsara Travel' 
Sent: Tuesday, July 31, 2018 8:03 PM
Subject: Vakantie Madagascar Juli 2018

 Beste Myriam,

 
Hierbij willen we jou hartelijk danken voor de piekfijne organisatie van onze reis naar Madagascar !

We zijn in het bijzonder gecharmeerd door de inzet, bekwaamheid en kennis van Dani; onze chauffeur en perfecte gids ! Hij verdient een dikke pluim en wij wensen hem een prachtig leven en mooie carrière toe ! Wij zullen het zeker niet nalaten om Tsara Travel en Dani alsook Ridza (chauffeur van de eerste dagen) aan te raden bij vrienden en collega’s.

Madagascar verdient om meer toeristen over de vloer te krijgen ! Wij hebben er alvast erg van genoten !


 Met vriendelijke groeten,

Fam. Vander Linden – Dekerf

Edward, Hilde, Joris
  

Els en Thijs:

 
Sent: Thursday, July 26, 2018 7:07 PM
Subject: Re: Weer thuis

Salama Myriam,

Het was een geweldige vakantie!! Wat een prachtig land, schitterende natuur, gastvrije mensen en een top chauffeur (Haja Andriami). Ook hele fijne hotels en lodges waar we verbleven hebben. Het Plumeria hotel was een meer dan goed alternatief voor het Colour café.

We waren ook erg blij met de verhouding 10 dagen reizen, 7 dagen resort. Princesse Bora maakte het een echt huwelijksreis!! Super bedankt voor het plannen van onze reis!! We vonden het geweldig. Mocht je nog vragen hebben of een review ergens van willen dan horen we dat graag.


Veloma,
Els en Thijs Kruithof  
  

Annemiek, Ton, Noud en Marijn:

----- Original Message ----- From: 
To: "Tsara Travel" 
Sent: Thursday, October 12, 2017 12:28 PM
Subject: Re: Vraagje


Hallo Myriam,

Afgelopen dinsdagavond zijn we teruggekomen van een fantastische reis waar we met enorm veel plezier aan terugdenken. De geweldige organisatie heeft hier een heel grote bijdrage aan geleverd.

Vanaf onze aankomst op Antananarivo werden we verwelkomd door Fitsia; een lieve enthousiaste jongen die ons het eerste gedeelte van de reis heeft begeleid. Alles was tot in de puntjes geregeld en hierdoor kan je extra genieten van alles wat er op je af komt.

De eerste indruk was schokkend; de armoede en de geuren kwamen hard binnen, ook al hadden we natuurlijk al veel beelden op internet en in boeken gelezen en gezien. Wat een enorm verschil met de accommodaties waar wij in mochten verblijven. Allen helemaal top!

Fietsen in Antsirabe, bomen klimmen in Mitsino Parc en een bezoek aan Mantadia park (waar we nog een behoorlijke slib maakten die net goed afliep) als hoogtepunten daar. Pluim ook voor Le Bois Vert met voortreffelijke service (taxi, ontbijt s'nachts, hulp koffers s'nachts).

Niet helemaal duidelijk was dat we bij aankomst in Diego Suarez niet opgehaald werden door onze nieuwe gids, maar door een taxi. Die middag hebben we zelf onze weg moeten vinden en dat was wel even lastig.

De volgende ochtend vervolgden we onze reis met Severina; onze Duits ( i.p.v. Engels) sprekende gids en een chauffeur. Ook dit keer hele aardige mannen die enorm hun best deden het ons naar de zin te maken.

De weg naar Ankarana was een pittige. De rode tsingy hebben we voorbij gereden omdat dit in combinatie met Akarana Parc niet in een dagschema pasten. De oase van rust in Ankarana Lodge met een verfrissende duik in het zwembad was heel fijn. Bij aankomst in Ankify lag onze boot klaar en we voelden ons wederom omarmd door een geweldige luxe.

Ook daar weer werd er op ons gewacht en binnen een half uurtje waren we in l'Heure Bleu. De volgende twee ochtenden hebben Ton en de twee kinderen de openwater duiken gedaan en hun duikbrevet gehaald.

Wij (ik snorkelend) hebben bij Nose Tanikely waanzinnig veel gezien onder water. De laatste dag op Nose Be hebben we 4 scooters gehuurd en hebben een rondtocht door het eiland gemaakt. Machtig mooi!

Onze reis op Nose Komba afsluitend, met ook hier weer een ochtend duiken en een dag naar het 'grote dorp' en onderweg snorkelen maakte het onvergetelijk.

We willen je bedanken voor alle goede zorgen! Het was fantastisch!!!!

  

Hartelijke groeten,

Annemiek, Ton, Noud en Marijn


Marvin en Silvia:


----- Original Message ----- 
From: Silvia Otjes
To: Tsara Travel
Sent: Sunday, October 01, 2017 7:30 PM
Subject: Re: Weer thuis

Hoi Myriam,

We hebben het heerlijk gehad in Madagaskar. Heel mooi land en hele vriendelijke bevolking. We zijn ook zeer tevreden over onze gids Rina, heeft het super goed gedaan en sprak een behoorlijk beetje engels. De hotels waren ook goed. We waren zeer te spreken over camp tsara! was een super uitstapje naar het gebergte. In Toliara, was de beheerder van caliente beach zeer verrast dat we nog doorgingen naar Ifaty en hij zou jou in november ompraten om gasten bij hem te laten omdat daar ook genoeg te doen is. Hij was zeer gastvrij en het is een mooi (en duur) hotel, maar wij willen je nog meegeven dat voor ons Ifaty heel leuk is geweest. Bamboo club was gezellig en er was genoeg te doen. Het hotel in Isalo (les toiles) vonden we de minste, maar dat kwam misschien ook omdat we de enige gasten waren in het hotel. Hoewel de bungalows erg klein zijn. De ligging is echter wel perfect en het zwembad is natuurlijk ook prettig.

Al met al hebben wij een heerlijke vakantie gehad waarin we zeer te spreken zijn over de organisatie. Bedankt daarvoor! We komen zeker nog een keer bij je terug zodra we de rest van Madagaskar willen zien. Het noorden en Ile saint Marie trekken nu wel :)

 
Groetjes
Marvin en Silvia


Peter:

----- Original Message ----- 
From: Peter den Outer
To: Tsara Travel
Sent: Tuesday, August 15, 2017 9:29 PM
Subject: Re: Weer thuis

Hallo Myriam,

We hebben een geweldige reis gehad, veilig teruggekomen en helaas nu al weer aan het werk! Hele mooie dingen gezien, veel Baobabs en lumeren . Het gegeven dat we vegetarisch eten was goed doorgekomen, dank. Dat het eten niet altijd even gevarieerd was lag vooral aan de overgenomen Franse keuken daar.

De chauffeurs hebben alles goed geregeld, (op het stuk naar de Tsingy hadden we trouwens Alex als chauffeur en niet Lala). Dani spreek goed Engels trouwens, hij weet ook veel over het land dus we hebben leuke conversaties gehad. Alex spreekt waarschijnlijk even goed Engels als ik Frans, dus daar bleef het rond het strikt noodzakelijke helaas . Er is trouwens nu een geasfalteerde weg tussen Toliara en Ifaty, vanaf Club Bamboo naar het vliegveld duurde ongeveer 40 minuten (de Franse eigenaar reed ons in de eerste plaats naar het vliegveld i.p.v. naar Caliente...). Ik neem aan dat je onze overnachting in Caliente had gedaan op basis van een lange reistijd tussen Ifaty en Toliara en de vroege binnenlandse vlucht. De mastercard wordt wel meer geaccepteerd trouwens, b.v. in het Hoog Catharijne van Tana, een keer geld gehaald uit een automaat ergens na Antsirabe dacht ik, een aantal hotels accepteerde de mastercard ook.


Groetjes
Peter


Gerry en Hans:

----- Original Message ----- 
From: Hans van Moorsel
To: info@tsaratravel.nl
Sent: Tuesday, September 26, 2017 4:57 PM
Subject: Madagaskar

Hallo Myriam,

We zijn terug van een fantastische, avontuurlijke, indrukwekkende vakantie. We hebben elke dag genoten, zelfs toen we 9 uur vastzaten op de N7 omdat een vrachtwagen door de brug gezakt was. Wat een land. We zijn erg blij dat we deze reis grotendeels met chauffeur Christian Rajaonarivelo gereden hebben. Hij was erg behulpzaam en attent naar ons. Hij was een zeer goede chauffeur, die erg goed voor zijn (eigen) auto zorgde. We hebben ons steeds veilig bij hem gevoeld. En hij sprak behoorlijk goed Engels. (En als we er niet uitkwamen gingen we even op het Frans over.)

Ook de 9 dagen met Castelina Rahantarisoa als gids, waarbij we ook een chauffeur (Dada) hadden, was erg fijn. Zij kon ons veel wetenswaardigheden vertellen, wees ons op de dieren tijdens de kanotocht en was ons op allerlei manieren behulpzaam.

We willen je nog enkele ervaringen laten weten. De kanotocht eindigde niet in Belo sur Tsiribina, maar in een dorpje langs de rivier. Daar stapten we eerst op een zebukar voor een tochtje van 1,5-2 uur ( een leuke belevenis!), voordat we in de auto konden stappen. Blijkbaar was pas enkele weken bekend dat de auto niet bij het dorp aan de rivier kon komen. Daarna reden we een uur voordat we op de veerboot stapten. Daar zaten we ongeveer weer een uur op voordat we Belo sur Tsiribina bereikten.

Het hotel in Manja, Kanto, op 7 september was het enige hotel waar we niet tevreden over waren, doordat de bedden erg slecht zijn. Dat de douche alleen koud water gaf vonden we geen probleem.

De hobbelige zandwegen aan de westkust gaan al in Ifaty over in asfalt en niet pas in Tulear.

Hartelijk dank voor de prima georganiseerde vakantie!


Vriendelijke groeten,

Gerry van der Heijden
Hans van Moorsel


Sonja en Sakia:

----- Original Message -----
From: Saskia Horstman
To: 'Tsara Travel'
Sent: Monday, November 07, 2016 3:18 PM
Subject: RE: Groeten

Salama Myriam,
 
In het begin dat we aankwamen in Madagaskar hadden we een cultuur shock. Het was alsof we beland waren in de Middeleeuwen, maar dan met telefoonmasten en verkeer. Maar wat hebben we genoten en gelachen. Vooral om de niet-luxe momenten, bijvoorbeeld bij de Kirindy logde en hotel Kanto. We zijn heel blij dat we het stuk door het westen hebben meegepakt. De wegen/ route was schitterend en hebben een goede indruk gehad van het echte Madagaskar, wat totaal anders was dan langs de RN7. Ook de chauffeur was blij dat hij deze avontuurlijke route heeft mogen rijden.

We zijn erg te spreken over hoe de reis georganiseerd was en we hadden een geweldige chauffeur!

Achteraf hadden we de route liever andersom gereden. Dit omdat we Ranomafana niet zo indrukwekkend vonden, en daarentegen het westen en de Tsingy prachtig. Dan is het het mooist om het minder mooie gedeelte eerst te doen en dan de indrukwekkendste. Maar goed misschien is dit voor iedereen anders.

Verder hadden we een stuk in het westen waar we maar twee uur over hadden gedaan. Dit was van Morombe naar Andavadoaka. We waren liever van Manja rechtstreeks gereden in de buurt van Andavadoaka. Dit als een kleine tip. Verder zat de reis goed in elkaar. De rustperiodes waren voor ons lang genoeg.

Bedankt voor deze onvergetelijke reis! We kijken met een goed gevoel terug en hebben veel mooie herinneringen.

 
Groetjes,
 
Sonja en Saskia


Nico en Lidy:
----- Original Message -----
From: Nico
Sent: Thursday, August 17, 2017 5:09 PM
Subject: Re: Check in mogekijkheid

Hoi Myriam,

Bedankt voor het kaartje. We hebben een geweldige onvergetelijke reis gehad en alles was prima geregeld. We zijn dan ook zeker van plan om nog een keer naar Madagaskar te gaan en dan het noorden en westen te doen met Ile St. Marie als eindpunt. Lidy heeft een van dag tot dag verslag gemaakt en als je die wilt hebben verneem ik het wel van je en zullen we je die eventueel mailen.

Groetjes
Nico en Lidy 


Eric en Melanie:
----- Original Message -----
From: Melanie de Bruine
Subject: Bedankt!

Hoi Myriam,
 
We hebben een fantastische vakantie gehad en bij terugkomst in Nederland vonden we ook nog een lekkere reep chocolade op de deurmat. Bedankt! Madagaskar is een mooi en divers land en we hebben genoten van alles. Onze chauffeur was vakkundig en heeft ons veel extra informatie verteld en overal veilig heengereden. Alles was prima geregeld en is goed verlopen.

We willen je nogmaals danken voor het regelen van onze reis. We hebben met onze verhalen al een aantal mensen enthousiast gemaakt voor Madagaskar. Hopelijk zullen zij ook hun vakantie via Tsara Travel boeken, want alles was tsara be!

 
Hartelijke groet,
Eric & Melanie


Helena:
----- Original Message -----
From: Helena Vis
To: Tsara Travel
Sent: Tuesday, August 09, 2016 6:51 PM
Subject: Re: Boot Sainte Marie - Tamatave


Beste Myriam,

We zijn inmiddels weer terug in Groningen en zelfs de (behoorlijk vertraagde) bagage is inmiddels weer terug, dus de vakantie is nu helaas echt helemaal voorbij. We hebben het heerlijk gehad en het was heel fijn dat jullie alles zo goed geregeld hadden. Hieronder een klein vakantieverslagje.

Drie weken Madagaskar. We hebben zo veel gezien dat de reis af en toe eindeloos leek. We moesten af en toe onze hersens pijnigen om ons te herinneren waar we waren geweest of waar we heen gingen (toegegeven; het hielp niet dat alle plaatsen twee namen lijken te hebben) en welke beestjes we hadden gezien.

Aan de andere kant vloog de tijd ook voorbij en stapten we sneller dan me lief was weer in het vliegtuig. Het droge bos van Kirindy, de bijzondere rotsformaties van Tsingy de Bemaraha, de canyon van Isalo en de tropische stranden en het koraalrif van Ile Sainte Marie. Ieder park had een compleet eigen karakter. De laatste dag was er nog de verassing van Perinet (ook wel Andasibe National Park). Al in het vliegtuig was ik een beetje teleurgesteld door het vele bruin/rood en het weinige groen op Madagaskar. Het meeste bos is gekapt of weggebrand om ruimte te maken voor rijstvelden of om het hout te gebruiken voor allerlei doeleinden. Maar toen we vanaf Ile Sainte Marie met de boot in Ivongo aankwamen, kwamen we terecht in een oase van groen.

En Perinet bleek dan ook een prachtig regenwoud. Natuurlijk kwamen we niet in de laatste plaats naar Madagaskar voor de dieren. Gewapend met zoogdierenboek en vogelboek zijn we de National Parks in getrokken. En wat hebben we veel beestjes gezien! Twaalf soorten lemuren, 17 soorten vogels, een krokodil, kameleons, gekko's, een mangoest, een vossa, een kikker, twee soorten slangen, een giant jumping rat, wandelende takken, vuurvliegjes, walvissen, schildpadden, kreeften, roggen en allerlei andere soorten vissen.

En dan de auto. Ik denk dat ik hier nog wel eens nachtmerries over zou kunnen krijgen. We hebben zo'n 4000 km gereden in drie weken. Soms was het zo warm dat we wegsmolten in de auto, soms was de weg zo hobbelig dat we lange stukken niet harder dan 30 km per uur konden rijden, soms hadden we autopech en stonden we ieder half uur stil om water in de auto te gieten en soms waren er eindeloos veel bochten. Op een gegeven moment moesten we na het donker nog een stuk rijden en werden we gestopt door de politie. We moesten (geen grap!) eerst wachten tot er twintig auto's waren en dan pas konden we in een kolonne verder rijden, onder bescherming van enkele agenten. Stonden we ineens een uur stil... Het lange rijden wordt beloond wanneer je in de national parks aankomt, maar wees gewaarschuwd: dit is geen superdeluxe strandvakantie!

Toch heb ik er van genoten en was ik graag langer gebleven. Het was een bijzondere reis die door Tsara Travel uitstekend was georganiseerd. Hotels, ontbijt, boot, binnenlandse vlucht en chauffeur stonden allen op de afgesproken tijden voor ons klaar. Met vragen konden we terecht bij Myriam, die ons snel en adequaat verder hielp.


Bedankt voor de organisatie!
Helena


Dorris en Perry:
---- Original Message -----
From: Perry Laarakker

Goedemiddag Myriam,

Wat een prachtig eiland hebben we mogen bezoeken. Zo divers. Qua planning hebben we de reis in mijn ogen ook goed om gedaan. Van het "frisse" Perinet naar het warme Tulear. De parken zijn geweldig, mooie trekkings gedaan met allemaal goede gidsen. Ook qua accommodaties was alles erg mooi en ook goed. De chauffeur, Fally, was een leuke man. Het is toch altijd afwachten hoe de klik is als je 2 weken met iemand op pad gaat. Maar Fally was goed. Een aanrader net als Marc (die we ook even ontmoet hebben) die ongetwijfeld ook goed, leuk en aardig zal zijn.

Qua accommodatie vonden we St.Marie (Le Crique) eruit springen. De overige waren erg goed maar deze was superieur. Erg vriendelijke eigenaar en zo was het personeel ook. Hebben hier nog een dag een scooter gehuurd (was gewoon van iemand van het personeel) en voor het duiken heeft Le Crique de duikschool gewoon naar hem toe gehaald. We waren in totaal met 6 mensen die wilde duiken en na wat telefoonverkeer kwam er boot incl. uitrusting onze kant op. Geweldig. Ook de walvissen tour was een hele ervaring, we hebben er verschillende gezien en op een meter of 3-4 van de boot af.

De afstanden met Fally waren steeds fors. Om de dag toch steeds weer tussen de 4 en 8 uur reizen. Maar door de verandering van het landschap, het mora-mora gevoel zeker geen vervelende bezigheid.

Wat ik als tip mee wil geven is de treinreis naar Manakara. We gingen er van uit dat de reis van s'morgens 8 uur tot s'middag een uur of 5 - 6 zou duren. Nu hadden we wel al iets rekening gehouden met vertraging en dat hij misschien wel 20.00 uur zou kunnen worden......... uiteindelijk was de trein om 00.45 uur in Manaka...........

Andere reizigers in de trein wisten ons te vertellen dat deze rit altijd wel tot een uur of 10 zou duren. Misschien is het handig dat je dit in je planning meeneemt voor een volgende reis (als iemand dat wil gaan doen). Helemaal geen verwijt hoor, maar misschien kun je er iets mee.

De terugreis was tricky. Uiteindelijk stonden we als 1e reserve op de 2e vlucht van Tulear naar Tana. Maar goed, als iedereen op was komen dagen hadden we waarschijnlijk pech gehad. Maar we konden mee, dat was het allerbelangrijkste.

Misschien is het verstandig om bij een volgende planning sowieso 1 dag eerder terug te gaan naar Tana zodat er iets speling is. De binnenland vluchten daar vertragen erg veel of worden verschoven.

De vlucht vanuit Tana naar Parijs heb ik alleen in dromenland meegemaakt. Heb vanaf 02.00 uur tot 08.30 uur geslapen.......wat doet zo'n reis met iemand ...

Al met al was het een super vakantie. Vermoeiend dat wel, maar zoveel verschillende natuur gezien, prachtige mensen ontmoet, heerlijk gegeten en wat niet nog meer !! Daarnaast werk je met een goede organisatie (Mora travel) samen. Is ook heel veel waard.

Nogmaals onze dank voor het samenstellen van deze reis. Heb je top geregeld !!

Als er weer een reis richting Afrika op het programma staat zullen we je niet vergeten en hoor je van ons.


Grtjes,

Dorris & PerrySimen:

----- Original Message -----
From: Simen Brunia
To: Tsara Travel


Ha Myriam,

De reis heeft op alle vlakken onze verwachtingen waargemaakt en overtroffen. Enige mini min punt was dat de pick up van het hotel in Diego Suarez niet geregeld was (vanuit het hotel). Dus daar hebben we even principieel gewacht en laten bellen. Is na een uurtje prima goed gekomen. Verder heeft Air Madagaskar zijn beruchte naam waar gemaakt. (alles vloog wel, maar de vreemdste fratsen die we mee hebben gemaakt waren allemaal op het vliegveld).

Eugene heeft stiekem wel een beetje onze reis gemaakt. Dus een enorm compliment naar hem toe. Verder qua hotels en organisatie top. In de tent slapen achteraf gezien niet zo'n succes (slaapgebrek) ;)

Maar qua waarnemingen, natuur, flora en fauna is Madagaskar van alle bestemmingen waar we tot nu toe geweest zijn met stip op 1 terecht gekomen. Alle wensen qua reis (baobab, lemuren, kameleons, de Madagaskar daggekko en wat slangen) ruimschoots gehaald. Eindstand 11 slangen waarvan 7 soorten.


Groetjes Simen


Thera & Jurriaan:
----- Original Message ----- 
From: Thera & Jurriaan 
Sent: Tuesday, November 17, 2015 5:11 PM
Subject: RE: Weer thuis


Hallo Myriam,

We hebben al weer een mooie bijzondere reis achter de rug. Hoewel thuis natuurlijk wel prettig is is het wel even wennen om weer zelf voor eten, drinken, afwas en vervoer te zorgen.

Het was allemaal meer dan goed geregeld. De reis afwisselend genoeg met cultuur en natuur. De mensen vriendelijk. Het landschap, de dorpjes / steden en bezienswaardigheden zeer de moeite waard en de hotels en eten waren in het algemeen prima.

Op een paar kleine aandachtspuntjes na: Volop genoten.

  

Groet Jurriaan


Annette en Eric:
----- Original Message ----- 
From: annette en eric 
Sent: Monday, September 14, 2015 8:01 PM
Subject: Re: Groetjes uit Groningen

Hoi Myriam,
 
We kijken terug op een hele mooie reis en een hele fijne tijd in Madagaskar. We hebben ruim 1.800 foto's gemaakt en ook een mooie film gemaakt van onze reis. Wij willen je bedanken voor alle goede zorgen en het uitstippelen van deze mooie reis. Mocht je nog interesse hebben een een paar leuke foto's dan hoor ik het graag. Voor nu, dank je wel en wie weet tot ziens/mails.... Mocht iemand in onze omgeving naar Madagaskar op vakantie willen gaan zal ik zeker Tsara Travel aanraden!!
 
 
Met vriendelijke groet,

Annette van Goch


Jose en Rob:
----- Original Message -----
From: Jose Jak

Hoi Myriam,
 
Je hebt inderdaad niets teveel gezegd over het land, echt ge-wel-dig! Zoals je zult lezen hebben we ontzettend genoten van de schitterende reis, de prachtige natuur en de lieve mensen. Werkelijk een uniek land en een hele bijzondere ervaring. Ik kan een reis naar Madagaskar echt iedereen aanraden en omdat het (nog) niet zo toeristisch is voelt het heel speciaal om er te mogen zijn. Voor jou en Tsara Travel een dikke pluim, werkelijk alles was fantastisch geregeld, waarvoor hartelijk dank, misotra! We kunnen weer een jaar teren op onze mooie herinneringen!
 

Lieve groetjes,

Jose en Rob


Mathieu en Suzanne:

----- Original Message ----- 
From: Mathieu de Danschutter 
To: Tsara Travel 
Sent: Wednesday, September 30, 2015 8:42 PM
Subject: Re: Groeten

Salama! Salamo! Salame Myriam, 

Van prachtige flora en fauna, vriendelijke vrolijke mensen tot extreme armoede. We hebben een mooie reis gehad. Fano heeft ons veel geleerd over het land, de cultuur en de gebruiken. We kunnen Fano echt aanbevelen aan andere reizigers! Hij spreekt heel goed engels en is heel begaan met het land en weet veel over de cultuur.

Het was ontzettend leuk om het land op deze manier te leren kennen. Antananarivo was heftig en confronterend, waar we gelijk werden beroofd door jonge zakkenrollers.

Gelukkig alleen Nederlandse Sultana koekjes kwijt en een zeer oude zonnebril. Het regenwoud van Andasibe was prachtig en ook de accommodatie was erg mooi. We hadden een hele leuke gids, Lucy, die ons alle lemuren, kameleons en kleinere reptielen heeft laten zien en enorm betrokken was bij het behoud en conservatie van het park.

Daarbij was het bezoek aan Pereiras ook ontzettend de moeite waard. Hotel le Lac was heel goed en de treinreis ging gelukkig door naar Manakara. We hebben er ruim 14 uur over gedaan, maar we hadden het absoluut niet willen missen. Het was mooi om te zien hoe de locals de trein gebruiken, vooral het in- en uitladen van alles wat je maar kan bedenken. De tocht over de Pangalanes was heel anders dan we hadden verwacht, met een hele grote boot over een heel brede en grote rivier. We hadden een veel smallere rivier verwacht, maar het was een ontzettend leuke, mooie en ontspannen dag met een leuk bezoek aan een lokaal vissersdorp.

Ranomafana was met een lange hike en het spotten van alle lemuren heel leuk. Het bijna uitsterven van sommige bedreigde lemuren (greater bamboo lemur, nog maar 2) en de slash & burn die het park ernstig bedreigd was droevig om te zien.

Isalo en Andringitra waren mooie parken, waar we lange hikes gemaakt hebben. Vooral Andringitra was erg leuk, doordat er weinig mensen waren en we een hele mooie hike hebben gedaan waar we heel veel prachtige kameleons, hagedissen en ringtales hebben gezien, tezamen met een prachtig Tsara Camp met een hele vriendelijke leuke staf.

Aan de kust hebben we ook genoten in het mooie hotel la Plage, op een leuke locatie. Hier hebben we een snorkeltocht gemaakt met een traditionele pirogue en en het mooie spiny forrest was heel indrukwekkend met alle Baobabs, nachtlemur, en zelfs een zwarte schorpioen.

Door de slechte benzine hebben we wat langer gedaan over sommige reisdagen, maar mora mora, dat hoort ook bij het land. Het bezoekje bij Remi was ook erg leuk.

Jammer dat we het weeshuis niet hebben kunnen bezoeken of 1 van de scholen, maar het was natuurlijk schoolholiday. Helaas had ik wel veel last van de bijwerkingen van de Malariapillen, waardoor ik veel last had van mijn buik en eten lastig was en de energie soms minder.

Gelukkig hebben we nog wel veel kunnen genieten van dit prachtige land.

Kortom een hele mooie reis, maar te veel meegemaakt om in 1 email op te schrijven, waar vooral de bevolking veel indruk op ons heeft gemaakt.


Misaotra Betsaka,
Veloma! 

Mathieu de Danschutter & Suzanne Brouwer


Anne en Peter:


----- Original Message -----
From: Peter Rombouts


Hallo Myriam,

We hebben echt een supermooie vakantie gehad, die onze verwachtingen heeft overtroffen. Madagaskar zelf is een heel mooi land, heel divers, mooie landschappen, natuur, dieren- en plantenwereld, andere cultuur, vriendelijke mensen, echt een hele mooie ervaring.

Verder zijn we echt heel erg tevreden met de manier waarop alles georganiseerd was: Eugene was een hele leuke chauffeur en gids, heeft ons mooie plekjes laten zien, ook wat doorgevraagd wat we dan willen zien, wat onze interesse heeft en daar ook zijn stops een beetje op aangepast. Het reisschema had wat onse betreft niet beter kunnen zijn, we hebben erg veel gezien zonder dat we het gevoel hadden continue op reis te zijn. Ook op de dagen dat we veel moesten rijden hebben we een hoop onderweg gezien, gestopt, lekker gegeten, dat beviel erg goed. Verder was alles op tijd en werden we overal netjes opgewacht, alles was gereserveerd en zonder problemen ook zonder Eugene alles geregeld, dus onze complimenten, we hebben heel relaxed een hele bijzondere reis kunnen maken.

Met het vervoer was alles prima geregeld, de parken waren mooi, Eugene kende goede gidsen die enthousiast waren en ook goed Engels spraken. De tijdsplanning was ruim (de rit van Ambalavao naar Isalo duurde ongeveer 3-3,5 uur, jullie hadden 6 uur ingepland) dus alle tijd om ter plaatse het stadje te verkennen, even lekker te lezen of te zwemmen. De accomodaties waren over het algemeen prima, in de parken redelijk basic maar schoon (2 schuimrubber matrasjes slaapt een stuk lekkerder hebben we gemerkt), sommige hotels, zoals in Morondava, Isalo of Palmarium waren echt genieten. De camping bij de Tsingy was ook duidelijk meer dan een eenvoudig koepeltentje (bungalow tent op een vlonder, met bedden, matrassen en dekens) en een heel vriendelijke beheerder met lekker eten, een positieve verassing. Het enige hotel dat ons tegenviel was het hotel in Tulear, deze bungalows hebben hun beste tijd gehad, slecht bed, smoezelig, en heel lawaaig met alle straathonden in Tulear. Chez Allain zelf is een mooi plekje, heerlijk restaurant ook, en ze hebben een paar nieuwe hotelkamers gebouwd, die er een stuk beter uitzagen, waar je voor 12 euro extra per nacht een stuk lekkerder kunt slapen, dat zouden we willen aanbevelen.

De reis naar het Tulear was qua diversiteit aan landschappen en culturen en indrukken het meest bijzonder, maar ook al was de trip naar Morondava en de Tsingy een behoorlijke omweg, we zijn blij dat we dat gedaan hebben en de Baobabs, vissersdorpjes en de Tsingy hebben kunnen zien, ook de reis naar de Tsingy zelf was een behoorlijk avontuur. De laatste helft was wat rustiger qua indrukken, maar weer heel andere natuur en mooier zicht op de bijzondere dieren, met een paar mooie wandelingen bij Antsirabe (waar we ook naar het reservaat/zoo van de Vakona lodge zijn geweest, dat is echt de moeite waard en we zijn ook blij dat we 3 nachten in Antsirabe zijn gebleven), Palmarium en Ile St Marie. La Crique was qua locatie een schot in de roos, beter hadden we onze reis niet kunnen afsluiten!

Al met al super bedankt voor een geweldige reis, voor de uitstekende organisatie en de leuke attenties, we hebben al aardig wat collega's en familie en vrienden enthousiast kunnen maken met mooie foto's en film


groeten,

Anne & Peter


Martin en Letty:
----- Original Message -----
From: "Martin Creemers"

Hallo Myriam,

Het was fantastisch. Onze verwachtingen overtroffen. Heel veelzijdig en mooi in evenwicht. Precies genoeg natuur, cultuur en bevolking. En ook nog gewoon vakantie. Het was eigenlijk een aaneenschakeling van korte vakanties. Telkens weer anders maar steeds boeiend. Alles prima georganiseerd zodat wij ons onbezorgd van het ene in het andere avontuur konden storten. Als wij onze indrukken (en foto's) een beetje verwerkt hebben zullen wij nog wat uitgebreider reageren maar we willen je onze eerste reactie niet onthouden. Voordat wij het vergeten nog de groeten van Eugene onze chauffeur-manusje van alles (topper) en van Rakoto (cocobeach).

Groeten van

Letty & Martin


Hendrik en Marissa:

---- Original Message -----
Subject: Reis

Hallo Myriam,

Hartelijk bedankt voor de kaart en voor de goede zorgen voor en tijdens onze reis, alles was weer perfect geregeld. We hebben weer enorm genoten, en ja, we gaan absoluut zeker ng een keer naar dit prachtige land! Nogmaals heel erg bedankt!

Groetjes,

Hendrik en Marisa


Henk en Cisca:
----- Original Message -----
Subject: In één woord fantastisch!
Salama Myriam,


Wij zijn, zoals je weet, weer terug in het koude Nederland. Onze trip door Madagaskar was in één woord: FANTASTISCH ! Daarnaast gelden alle synoniemen en superlatieven.

Veloma, Henk en Cisca


Marten en Maja:
----- Original Message -----
Subject: Terug van vakantie..

Ha Myriam,

We zijn weer in het land. Het was een supervakantie. Prachtig land, veel gezien. Hadden een uitstekende gids gehad die we niet als op sleeptouw hebben ervaren. Was ook onze wens, weten niet of dat zo ook geregeld was via jullie of dat het toeval was maar het sloot prima aan. Leuke vent (Solufo), goede communicatie en goed in z'n Engels. Alles liep op rolletjes, geen enkele keer moeten wachten of een aansluiting gemist. Uitstekend geregeld via jullie en Mora Travel. Allemaal goede hotels naar smaak verschillend maar daardoor erg leuk qua diversiteit. We zijn wezen lunchen bij Vakona Lodge waar we tijde van het reserveren al niet meer terecht konden. Begrijpelijk want dat is ook een superlocatie.

Als we een bijdrage kunnen leveren in de vorm van referentie (als je dat al nodig hebt) dan heb je in ons een hele positieve.

Als we volgend jaar weer iets willen laten plannen zullen we zeker aan je denken !


Met vriendelijke groet,

Marten en Maja 


Marije:
----- Original Message -----

Hoi Myriam,

We vonden het een prachtige reis. Alles liep gesmeerd. Olivier was een super chauffeur en gids. Heel prettig om met hem te reizen! Achteraf vonden we het jammer dat we de stranddagen in Morondava niet hebben besteed aan meer wandelen in de nationale parken. Isalo vonden we prachtig. Daar hadden we best nog een dag langer willen blijven... Omdat we die extra dag niet hadden, hebben we alles eruit gehaald wat er in zat: we hebben op een dag de maki canyon, de piscine naturelle en de cascade bezocht. 's Avonds waren we kapot, maar het was absoluut de moeite waard. Jose was erg te spreken over het Bushhouse en omgeving. Hij vond het jammer dat we daar niet nog een dag hadden.

Onze favoriete hotels waren: Paradisier vanwege het mooie uitzicht, La Crique vanwege het goede eten, Bushhouse, want zeer idyllisch, Vakona lodge vanwege het prive park ile aux lemuriens en de vele malagasy gerechten die ze op de kaart hadden staan. Minder leuke hotels vonden we de 'echte' hotels, zoals Neptune en Hotel des Thermes. Nou weet ik niet of er in Tamatave een beter alternatief was. In Antsirabe waren geloof ik wel goede B&B's. Dat hoorden we althans van een Frans echtpaar.

In de reisbeschrijving stond dat de rit naar Isalo 6 uur zou duren. Dit was gelukkig veel minder, omdat er een nieuwe weg is. Volgens mij hebben we er ongeveer 3 uur over gedaan. Groetjes, Marije


Martine en Pallieter:
----- Original Message -----

Dag Myriam,

We zijn weer thuis na een geweldige reis. Alles was prachtig en goed geregeld!

Bedankt,

Martine en Pallieter


Cor en Marianne:
----- Original Message -----
Subject: Evaluatie reis naar Madagaskar


Myriam,


Om persoonlijke redenen was de reis voor ons een van onze "grote" reizen. Marianne heeft een opleiding tot geograaf gevolgd en we zijn samen meegeweest op een drietal studiereizen naar ontwikkelingslanden om de sociale geografie van platteland en steden te bestuderen. We hebben op deze vakantie onze studie weer opgepakt en weer veel bijgeleerd.

Ik ben zelf zeer geinteresseerd in ecologische vraagstukken en ben amateur veldbioloog. Ook wat dat betreft was de reis zeer de moeite waard. Niet alleen vanwege de lemuren en de bultruggen, maar ook voor wat betreft de flora en de mossen en korstmossen.

De organisatie van de reis was ook zeer goed. We zijn zeer te spreken over de gids die we bij ons hadden. Hij wist meer te vertellen dan waar de souveniershops waren.

Onverwacht viel de treinreis uit. Een van de twee locomotieven is in reparatie en je hebt dan 50% kans dat de trein komt. Wij zijn als alternatief naar het dorp van de witte apostelen geweest. We zijn door de president als VIPs onthaalt, hebben de vier uur durende kerkdienst met trouwerij, doop en heilige communie meegemaakt. Met onze persoonlijke gids hebben we het dorp rondgelopen, onze voeten zijn gewassen en we hebben er gelunched.


Groetjes, Cor en Marianne


Henk en Marlene:
----- Original Message -----
Subject: Madagaskarreis

Hallo Myriam,

Allereerst hartelijk bedankt voor je leuke attentie bij onze thuiskomst afgelopen donderdag. Super!! Wij hebben een fantastische reis gehad, goed georganiseerd.

Groetjes,

Henk en Marlene


Peter en Eline:
----- Original Message -----
Subject: Bedankt!

Hierbij eindelijk een berichtje om te laten weten dat de vakantie echt enorm goed geregeld was! Omdat het onze eerste keer rondreizen met z'n 2-en was, wisten we niet goed wat we moesten verwachten, maar overal waar we kwamen stond iemand op ons te wachten en bracht ons verder. En we hadden hele leuke gids (Danni), die ongeveer even oud als ons was en ons veel verteld en uitgelegd heeft. Ook heeft hij veel voor ons geregeld. We hebben zelfs email-adressen uitgewisseld. En verder is Madagaskar een natuurlijk heel mooi en leuk eiland met hele aardige inwoners.

De enige dingen die tegenvielen waren het weer (jaja, echte Nederlander...), omdat we dachten dat het rond deze tijd in Madagaskar, ondanks de winter, evengoed warm zou zijn... Maar daar hadden we ons dus in vergist en hebben wat lange broeken en truien bijgekocht (wel leuke souvenirs!). Vooral de laatste paar dagen op Saint Marie hebben we veel regen gehad, maar hebben we ons evengoed vermaakt.

In ieder geval hartstikke bedankt en als we weer een verre reis met z'n 2-en willen maken, houden we je in gedachten!


Groet van Peter en Eline


Annemarieke en Wouter:
---- Original Message -----
Subject: onze reis

Beste Myriam,

We hebben een fantastische reis gehad die nog in onze hoofden doorspeelt. Zie hieronder voor details.

---------

Opmerkingen bij onze reis naar Madagaskar

Tana: Precies om 06.00 in Hotel de France. Daar hadden ze een dagkamer voor ons gereserveerd voor 35 euro. Was erg prettig om even te rusten, verkleden enz. 's Middags met Eugene naar Abecole gegaan, en later van de Rova naar het hotel gewandeld. We waren overdonderd door de drukte in Tana en de manier waarop je aangeklampt wordt.

Andasibe, reptielenfarm en hotel Feon'ny Ala prima. Niet naar Mantadia geweest. Wel toegankelijk? Tocht naar Canal de Pangalanes heel mooi. Palmarium rustig, veel lemuren, andere dieren en en gevarieerde begroeiing. Ze brengen een bedrag in rekening voor de wandeling door het reservaat en er is een vast dagmenu.

Boottocht naar Tamatave. Vertrek om 14.30, dat is erg laat. De tocht duurde bijna 4 uur, trager oa door de vele waterhyacinten, over een zandbank duwen en trekken, en aan het eind van de tocht was het donker. Erg genoten van deze tocht en veel gezien. Hotel Joffre vonden we geen goed hotel: de airco maakte zoveel lawaai dat we niet goed konden slapen, alles was een beetje krakkemikkig. Restaurant niet zo goed. Meer vergane glorie dan koloniale uitstraling. Service van taxi die ons haalde en wegbracht was prima.

Antsirabe: Hotel des Thermes is mooi en de kamer heel ruim met schuifdeuren op grote tuin. Buffet-diner was inbegrepen, voor alle gasten. Eugene heeft ons naar een "bedrijfje" gebracht waar ze demonstraties gaven van de bewerking van zebu-hoorns.

Ambositra: erg leuk stadje, konden we gewoon rondlopen zonder aangeklampt te worden. 's Ochtends over de markt gelopen. Hotel Mania heel sympathiek, leuk gelegen zo tussen de huizen en fijn om te verblijven in een hotel van (aardige) madagasken. We hebben ook de bazin ontmoet en spullen voor Fazasoma afgegeven.

Hotel le Lac, heerlijk zitten in de tuin en heel goed restaurant. Helaas reed de trein niet. We zijn een dag langer gebleven en hebben een wandeling met Eugene gemaakt rond het meer, door rijstvelden en theeplantages.

Domain Nature in Ranomafana ligt schitterend. Ook omgeving erg mooi en genoten van de wandeltocht door het park. We begrepen dat de Thermale bronnen niet erg hygienisch zijn. Wel klein museum bezocht in het dorp. NB. In Antsirabe zijn ook thermale bronnen.

In Ambalavao de zebumarkt bezocht. Beslist de moeite waard. Prettig hotel mede door de familiale sfeer, gunstig gelegen, je kon gemakkelijk door het stadje lopen en rondkijken. Papier vervaardigen gezien en zijde maken. Lokale gids bracht ons naar privehuis waar prachtige sjaals werden verkocht voor redelijke prijs.

Vanuit Ambalavao met lokale gids (Adrien, zie Bradt) naar Anja park. Daar veel ringstaartmaki's gezien die daar gewoon hun eigen leven leiden, niet uit de bomen komen, maar zich ook niet verstoppen. Er ging ook nog een gids uit de omgeving van het park mee. We hebben een prachtige wandeling gemaakt en langs veel indrukwekkende rotsen, waar oa bomen omheen groeiden. Verder reptielen, kameleon ed. Aanrader, geen andere toeristen.

NB. We hadden graag een Betsileohuis bezocht en huizen van andere bevolkingsgroepen, maar dat is men niet gewend en misschien ook niet wenselijk.

Verblijf in Isalo Ranch bij Ranohira was erg prettig: lekker zwembad en bloemrijke tuin, het eten was erg goed, bungalow rustig gelegen met mooi uitzicht en we hoorden heel veel vogels. Twee keer naar Isalopark geweest, indrukwekkend.

Onderweg naar Tulear zijn we niet naar het Zombitse-vogelreservaat geweest. Eugene wist niet dat het de bedoeling was, er was geen toegangsvoucher en hij vond de tijd nogal krap. Het hotel was mooi en goed ingericht. Er waren nog wat aanloopproblemen, maar de eigenaars waren sympathiek. Ik had wel wat dichterbij/in de plaats Tulear zelf willen zitten.

Hotel Lavasoa ligt prachtig. Nadeel was dat er niets te eten was na 18.00 uur. We konden wel lopen in het donker naar Chez Georges, maar dat is een treurige en beetje lugubere tent 's avonds. De taxi naar Fort Dauphin vanaf het hotel is 5000 ariari pp enkele reis. Dus als we naar het stadje gingen om te eten waren we voor de retourrit alleen 20.000 Ar. kwijt! Vanaf onze aankomst drongen mensen zich aan je op:gidsen, spullen verkopen, ruilen of krijgen, (en meisjes aan mannen). We zijn naar het prive Domaine de la Cascade geweest.

In Morondava, onze laatse bestemming, hebben we genoten. Bij aankomst wilden we niet meteen naar de Laan van de Baobabs. We wilden de volgende dag toch naar Kirindy en dan en passant de Laan meepakken; we hebben in het hotel kunnen regelen dat ze het bezoek aan de Laan werd verrekend met de tocht naar Kirindy. Van dit laatste park hebben we ook genoten.

Een heel andere omgeving dan we tot nu toe hadden gezien. Ook hier erg veel vogels naast grote leguanen en lemuren. Wij hebben de halsbanden van de lemuren helemaal niet als hinderlijk ervaren en ook hun gedrag was natuurlijk. Zelf hebben we nog een tochtje met een pirogue naar de mangroves geregeld. We zijn naar de vissers gelopen en hebben rondgevraagd.

We hebben de 'onderhandelingen' bij een visser in zijn huis gevoerd, een leuke ervaring op zich. Misschien een tip voor toekomstige reizigers (als ze Frans spreken).

Terugvlucht verliep vlot, net als alle andere vluchten. Laat in het daghotel aangekomen en er dus maar kort geweest, wegens een misverstand van Eugene. We vonden dit hotel niet zo geschikt voor ons doel: onze kamers was heel slecht verlicht, het eten was matig, maar wel duur en de planning van het eten ingewikkeld. Er kwam nog een bandje zingen, waar op dat moment echt geen zin in hadden.

Thuisreis verliep goed. We waren met wat vertraging aangekomen in Parijs Ch. de Gaulle en hebben de aansluiting naar Amsterdam op het nippertje al rennend gehaald.

De eerste dagen in Nederland hadden we weer een cultuurschok die meerdere dagen heeft geduurd, net als bij onze start in Madgascar.

We hebben een fantastische reis gehad die nog in onze hoofden doorspeelt.


Vriendelijke groet,

Anne-Marieke en Wouter.

 


Annemieke en Marie-Jose:
----- Original Message -----
Subject: feedback reis Mada

Beste Mirjam,

We zijn alweer een tijdje terug uit Madagaskar en we hebben het fantastisch gehad. Wat een prachtig land en wat een lieve mensen! We hadden je beloofd feedback te geven op de reis. Sorry dat het even heeft geduurd maar de tijd ontbrak om er even goed voor te gaan zitten. Maar vandaag een vrije dag dus hierbij onze feedback.

Reisschema:

Het reisschema zat uitstekend in elkaar. We hebben echt het gevoel dat we in een relatief korte tijd (3,5 week) een groot deel hebben gezien van het land. Wat wij als erg prettig hebben ervaren was dat we begonnen en eindigden met een paar dagen aan de kust, daardoor konden we op adem komen. Alles sloot erg goed op elkaar aan. Overal waar we opgewacht werden door gastvrouwen-/heren, de chauffeur, transfers etc. was iedereen keurig op tijd en wist iedereen precies wat de bedoeling was. Ook de vluchten waren erg goed. We hebben geen vertraging gehad. Vooral de vlucht van Ile St. Marie naar Tamatave was een belevenis omdat het zo'n klein toestel was! Het reisschema was compleet en sloot erg goed aan op onze verwachtingen.

Chauffeur:

Eugene is een goede chauffeur/gids. Hij doet er echt alles aan om het je naar de zin te maken, je kennis te laten maken met het land en je dingen te laten zien die niet in het reisschema zitten. Zo heeft hij ons bijvoorbeeld meegenomen naar de kerk in Antsirabe en heeft hij ons meegenomen naar het ritueel "famadihana" dat was zeer indrukwekkend. Waar wij in het begin wat moeite mee hadden is dat Eugene vaak de nacht doorbracht in de auto. Vaak waren er of geen faciliteiten voor de chauffeurs of waren de faciliteiten niet zo goed waardoor Eugene er voor koos om in de auto te slapen. Overigens schakelde Eugene in Ambostra een extra gids in voor een tour door het stadje.

Hotels:

La Crique Ile St. Marie: wat een paradijsje! Zeer gastvrij personeel, uiterst vriendelijke manager/eigenaar, heerlijk strandje, goed eten, 's avonds komt een van de medewerkers van het hotel even je klamboe over je bed heen doen (geweldig zorgzaam!), prima sanitaire voorzieningen, hutje vlak aan het strand en wat natuurlijk helemaal te gek was waren de walvissen die zo voorbij voorbij kwamen zwemmen als je aan het ontbijt zat!! De walvissen waren een absoluut hoogtepunt. We zijn elke dag met een klein bootje de zee opgegaan en hebben elke dag heel veel walvissen van heel dichtbij gezien. We hebben er zelfs 1 zien springen (zie foto).
Palmarium: Goed hotel met hele goede bedden en een hele ruime bungalow met een hangmat (!!) op de veranda. Ik geloof dat we er 5 uur over hebben gedaan per boot. Wat hier natuurlijk geweldig was waren de lemuren! We hebben zelfs de Indri Indri van heel dichtbij gezien (zie foto). Feon'ny Ala: prima bungalow, prima restaurant. Erg mooi park. Vooral wakker worden met de "sirenes" van de Indri Indri was erg indrukwekkend.
Hassina: dit hotel vonden we samen met Manja de minste. Het was in Hassina erg rumoerig, de afvoer van de douche en het toilet maakten onheilspellende geluiden. Wel prettig gelegen in het centrum van Antsirabe. De reptielenfarm was overigens erg leuk, mooie foto's gemaakt en onze bezoeken aan de kerk en famadihana hebben erg veel indruk op ons gemaakt.
Le Lac: erg goed hotel. Mooie bungalow, erg goede bedden, goed eten en lekker dicht bij het station. En dat kwam goed uit want onze trein had een vertraging van 6 uur! Toen onze trein uiteindelijk kwam, toen kwam iemand van het station ons halen in het hotel. In de tussentijd genoten wij van de zon en de schitterende tuin van Le Lac. De treinreis vonden we echt helemaal geweldig. Hadden we niet willen missen! Veel mensen leren kennen en bij ieder stationnetje waar de trein stopte, liep het hele dorp uit om de " fazar" te bekijken.
Manja: We hebben genoten van de natuur, de vulcanische baden en de massages (1 uur voor 5 euro!!) Bougainvillees: prima bungalows met prima bedden. We moesten rond 6.45 uur vertrekken maar het ontbijt kon niet eerder geserveerd worden dan 7 uur. Daarom zijn we in een tearoom in het centrumpje gaan ontbijten. Dat is een echte aanrader! Was een heerlijk ontbijt serveren ze daar.
Isalo Ranch: erg goed. Mooie bungalow, fijne bedden, vriendelijke medewerkers, heerlijk zwembad, prachtige tuin en wat een uitzicht!

Vanuit Isalo hebben we de taxi brouse naar Tuleas genomen. Dat was een belevenis op zich. Wel erg leuk dat we dat hebben meegemaakt maar we zijn erg blij dat we je advies hebben opgevolgd een voor een chauffeur hebben gekozen.

We wilden de vakantie lekker luxe afsluiten daarom hebben we in Ifaty hotel Paradisier gekozen. Helemaal super! Waanzinnige bungalows, super eten, prachtige inrichting, heerlijk zwembad, massages alles helemaal te gek. Prijs/kwaliteit was naar ons idee heel goed. We hebben een duik gemaakt dat was ook erg bijzonder omdat het onze "doop" was.

Al met al hebben we een reis gemaakt die ons lang bij zal blijven. We hebben genoten van alles dat we hebben meegemaakt. We hopen dat je uit de voeten kunt met deze input en zullen ambassadeur zijn voor Tsara en Madagaskar!

 
Hartelijke groeten,

Marie-Jose en Annemieke


Ronald en Irma:
---- Original Message -----
Subject: Bedankt

Hallo Myriam,

We zijn al weer een paar dagen terug van onze vakantie naar Madagaskar en beginnen alweer een beetje te wennen aan het weer en het leven in Nederland.

We hebben een geweldige vakantie gehad in Madagaskar. Je had gelijk, het is een geweldig land en het zijn geweldig vriendelijke mensen.

We zijn zeer tevreden over Solofu, onze chauffeur/gids, die ons van heel veel informatie heeft voorzien en ons heel veilig van het ene hotel naar het andere heeft gebracht. Ook de hotels waren over het algemeen prima. En toen het mis ging met ons programma omdat er geen vliegtuig kwam om ons uit Maroantsetra op te halen was het na een telefoontje met Mora Travel zo opgelost en zaten we al snel en op een aangename manier weer op schema. Ook de problemen bij de Nature Lodge, waar niets bekend was over ons programma en ons vervoer van en naar Montagne d'Ambre werden goed opgelost.

De door ons gevolgde route heeft ons een prima beeld gegeven van het leven en het landschap in Madagaskar en heeft ons laten genieten van de diverse prachtige natuurparken. Het wandelen in deze parken was soms wel even afzien, maar het was altijd de moeite waard. We hebben heel veel lemuren, kameleons, kikkers en allerlei insecten gezien. We hebben zelfs een keer een Civet-kat gezien tijdens een nachtwandeling. Dat de dierentuin in Tana speciaal voor ons ' s avonds werd geopend zodat wij de Aye-Aye konden bekijken was een aangenaam cadeautje. Al met al hebben we een geweldige tijd beleefd en zullen we andere vakantiegangers zeker aanraden om Madagaskar te bezoeken en hiervoor vooraf contact op te nemen met Tsara Travel.

 
Bedankt!

Ronald en Irma


Petra en Berry:

----- Original Message -----

Subject: Madagaskar


Hallo Myriam,

We hebben genoten van onze reis door Madagaskar, zeker het wandelen in het Ankarana reserve daar hadden we ook echt wel de drie dagen voor nodig. Onze gids Jean Noell was geweldig, wat hebben we wat met hem afgesjouwd!

Het fietstochtje of tocht vanaf Antsirabe naar Betafo, via de meren, of terug naar Antsirabe kunnen we iedereen (met wat conditie aanbevelen). De chauffeur Mark heeft ons iets voor Betafo opgehaald. Waren toch nog wel wat vermoeid door de vlieg- en autoreis en de weinige slaap!

In Maraonsetra kwamen we precies aan op het moment dat de regenperiode overging naar de daadwerkelijke droge zonnige dagen. Dus 2 dagen op Nosy Mangabe vertoefd. We waren erg blij met de afsluiting bij het meer van Mantasoa, waar we alle keuze in eten hadden en nog even genoten van weer een totaal andere en vooral rustige omgeving. De combinatie van een deel wel georganiseerd en een deel niet is ons goed bevallen. De door Tsara travel geregelde accomodatie was in onze ogen pure luxe!

 
Groetjes,

Petra en Berry


J.L. Zwart:
----- Original Message -----
Subject: Madagaskar

Beste Mirjam,

Even een kort bericht.. We hadden een fantastische vakantie vooral ook dankzij Marc en alles liep gesmeerd., (zover mogenlijk ). Het is een echte aanrader en best te doen voor ouwetjes : Mora Mora!!
 
Vriendelijke groeten J.L.Zwart

 


Michiel en Miek:
----- Original Message -----
Subject: Madagaskar reis sept 2005

Beste Myriam,

We willen je overladen met complimenten. Wat een geweldige reis heb je voor ons samengesteld. En wat een geweldig land met zulke sympathieke, altijd vriendelijke mensen. Ik kan me voorstellen dat je in dit land wel wat langer wilde blijven.Ik vond je organisatie vooraf klasse. We spraken de hoop uit dat de reis even goed zou bevallen als de voorbereiding, nou dubbel en dwars. We hebben nooit ergens hoeven wachten, waar we ons altijd toch een beetje op instellen in dit soort landen. De hotels waren vaak qua luxe boven ons verwachtingspatroon. De afweging keuze voor comfort/lokatie was heel goed. Een beetje comfort vinden we wel fijn, maar een mooie ligging staat veel hoger op ons verlanglijstje. Ook de kleinschaligheid van de plaatsen waar we overnachten vonden we heel fijn. De samenstelling van eerst rust, daarna wat dagen van plek naar plek en dan weer wat lokaties met twee nachten was een prima manier van reizen. We waren inderdaad prinsen en prinsesjes!

En dan nog Marc. Die heeft er voor gezorgd dat onze reis op een nog hoger plan is getild. Hij was de super guide. We hadden een chauffeur verwacht, maar niet iemand die zo intensief met onze vakantie bezig zou zijn. Wij gaven duidelijk per dag aan wat we wilden, hij deed zijn voorstel en het gezamenlijke resultaat was iedere dag weer fantastisch. Hij sprong echt steeds op onze wensen in.

Enige klacht die we hem hebben meegedeeld is dat we hem verdachten van een radarzendertje in onze hoofden, waarmee hij onze wensen kon aflezen!

Myriam, nogmaals hartelijk dank en we hopen je nog een aantal Madagaskar reizigers te kunnen bezorgen.

 
Met vriendelijke groet,

Michiel & Miek


Ellen en Piet:
----- Original Message -----

Subject: home again

Beste Myriam,

We melden ons weer terug na een ontzettend leuke, maar ook indrukwekkende vakantie. Een dag later dan gepland, omdat we, noodgedwongen door de staking in België een nacht in Parijs moesten overnachten (van 7 op 8 oktober). We hebben alles geprobeerd om toch nog op 7 oktober in Nederland aan te komen, maar dat lukte niet, zodat we er maar het beste van gemaakt hebben. Bedankt voor je attente en lekkere "welkom thuis" groet. Zeer gewaardeerd toen we op 8 oktober rond 16.00 uur arriveerden. Zoals gezegd: een prima vakantie, waarbij inspanning en ontspanning uitstekend in balans waren. Het bijhouden van een dagboek blijkt ontontbeerlijk, gelet op het bombardement van indrukken. Eugene is een zeer goede chauffeur, maar zeker ook het predicaat van gids waardig. Door hem hebben we datgene wat we gezien hebben kunnen integreren in alle achtergrondinformatie die hij ons desgevraagd gedurende ruim 2 weken heeft gegeven. Je zit toch vele uren met z'n drieën in een auto en het moet maar klikken. Nou, dat deed het. Goeie keuze van jou ook denk ik. Verder hebben we nog een aantal tips: We zullen onze omgeving "warm" maken om ook zo'n fantastische reis te gaan boeken!

Hartelijke groet,

Ellen en Piet.

 


Lisette en Lammert:
----- Original Message -----

Subject: Bedankt

 
Hoi Myriam,
 
De vakantie in Madagaskar was erg geslaagd. Alles was perfect geregeld, de accomodaties waren goed (in tegenstelling tot wat in de brochure stond vonden wij de bungalows/hotels vaak erg luxe). Gedurende onze tocht met de auto was Oliver een prima chauffeur en hij regelde in de parken goede gidsen voor ons. In Maroantsetra was Rakoto een goede gids die erg zijn best deed het ons naar de zin te maken. We moesten van hem aan je vertellen dat hij 2 gloednieuwe fietsen voor het hotel had geregeld die er erg mooi uitzagen. De gids John van CNV vanaf Diego naar Nosy Be was helaas wat minder; hij was meer met zichzelf bezig, Italiaans aan het leren en rende door de parken heen. Desondanks hebben we toch genoten van dit stuk van Madagaskar maar we wilden je er toch op attenderen.

Bedankt voor de goede organisatie!

Groeten
Lisette en Lammert


Femke en Maarten:
----- Original Message -----

Dag Myriam,

Wij zijn inmiddels terug van onze prachtige reis door Madagaskar! We zijn nu lekker aan het nagenieten met de foto's.

Groeten,
 
Femke en Maarten


Familie Vrij:
----- Original Message -----
Subject: thanks for an unforgettable trip!

Dear all,

Coming back to Holland, after 3 weeks full of impressions, great views, lots of exotic animals, tasty food, beautiful hotels and before all, very friendly and helpfull people, we realise how lucky we have been with all your help and preparations!

Our sincere thanks to Myriam and Tsara Travel, who put up with all our questions and changes for over a year to an altogether very wel organised trip! Thank you so much for all your help.

We also were very impressed by our driver and guide Marc from Mora travel and the help from his wife when Air Mada let us down. Marc is a very good and considerate driver, a nice person and a very well organised, punctual and knowledgeable guide who made it very easy for us to enjoy and forget all our worries. The guides in the parks were well selected. Thanks again for sharing your country with us.

In the north we were lucky to have John from Cap Nord Voyages as our guide. It's incredible how he can spot cameleons from miles away. His excellent English and local knowledge came in handy and he could fill us in on a lot of topics. Thanks for all your enthousiasme.

As you understand, we are very satisfied customers who had a wonderful time in a beautiful country. Back to work and our normal lives never felt so difficult.

We wish you all the best and hope you will be able to organise this sort of trips for many others visitors to come.


Best regards,

 

Jan-Aldert, Olga, Mark 
and Caroline (fam. Vrij)Albert en Sandra:
----- Original Message -----
Subject: bedankt!

Salama Myriam,


Wat een welkomst thuis, super leuk dat we een kaartje met de eetbare verrasing. Wat een fantastisch land, we hebben het ontzettend naar onze zin gehad en de chauffeur Dani was echt geweldig. Dankzij hem hebben we een schitterende tijd gehad. We hebben veel geleerd, veel gezien en natuurlijk heeeeeeeeeeeeel veel foto's gemaakt.

Groetjes Albert en Sandra

 


Marianne:
----- Original Message -----
Subject: Hartelijk dank 
voor de indrukwekkende reis!


Dag Myriam,
Hartelijk dank voor de indrukwekkende reis!

 
Madagaskar is echt een bonte verzameling edelstenen: van de rode bergen in het zuiden, naar de bossen in het hoogland en aan de kust en de parel Sainte Marie. Maar we hoeven je niet te vertellen hoe mooi en bijzonder Madagaskar is.

Nogmaals bedankt.

Hartelijke groet,

Marianne

 


Sophie en Thijs:

----- Original Message -----
Subject: Madagaskar

Dag Myriam, 

Dank je voor je berichtje en de verrassing met de post.

We hebben een hele fijne en indrukwekkende vakantie gehad. Alles was perfect geregeld en de mensen waren super vriendelijk, dus dank daarvoor. De chauffeurs waren heel aardig en behulpzaam. We voelden ons erg verwend in het Palisandre op de tweede dag! We zijn nog eens extra koffie gaan drinken bij Remy en het was fijn om haar te praten over hoe het leven in Madagaskar is. Op Ile Sainte Marie hebben we geprobeerd naar de andere kant van het eiland te lopen, maar we kwamen terecht in een echte tropische bui, na een uur dus drijfnat. Ach ja, hebben we dat tenminste ook eens meegemaakt, na heerlijke zonnige dagen.Het eten was daar trouwens erg lekker. We zullen Madagaskar en Tsara Travel zeker aanraden.


Vriendelijke groeten, 

Sophie en Thijs


Eric en Melani:

----- Original Message -----
Subject: fantastisch

Hoi Myriam,

We hebben een fantastische vakantie gehad en bij terugkomst in Nederland vonden we ook nog een verassing op de deurmat. Bedankt!

Madagaskar is een mooi en divers land en we hebben genoten van alles. Onze chauffeur was vakkundig en heeft ons veel extra informatie verteld en overal veilig heengereden. Alles was prima geregeld en is goed verlopen.

We willen je nogmaals danken voor het regelen van onze reis. We hebben met onze verhalen al een aantal mensen enthousiast gemaakt voor Madagaskar.

Hopelijk zullen zij ook hun vakantie via Tsara Travel boeken, want alles was tsara be!

  
Hartelijke groet, Eric & Melanie


Dominique en Elise:

----- Original Message -----
Subject: We zijn weer terug uit Madagasar...
 

Hallo Myriam, 

We zijn weer terug uit Madagasar! Wat een belevenis en een avontuur! Het was echt fantastisch om dit mooie eiland te hebben gezien.

De reis was super goed geregeld. Marc de driver was echt geweldig en sprak goed Engels (en uiteraard Frans).

We hebben alles gezien wat we wilden zien, qua dieren en natuur.

Ik kan een heel uitgebreid verslag naar je sturen, maar je weet natuurlijk als geen ander hoe het daar is ;)

Air Madagaskar was een belevenis op zich. Vooral op de grond. Geen computers, veel personeel en maar weinig voorruitgang...Maar dat hoort er allemaal bij!

Bedankt voor de attentie die we opgestuurd hebben gekregen!

Nu gaan we de foto's uitzoeken en nog lekker nagenieten...

Vriendelijke groet,

Dominique & Denise