Tsara Travel Madagaskar Reacties Contact
Nosy Beach, Madagaskar, Madagascar
 

Duurzaam toerisme Madagakar

Tsara Travel werkt mee aan duurzaam toerisme Madagaskar, dat wordt ook wel Sustainable Tourism Madagascar genoemd. Een ander woord is: ecotoerisme Madagaskar

Duurzaam toerisme Madagakar

Tsara Travel werkt intensief samen met Mallagasische dienstverleners. Het doel van Tsara Travel is Madagaskar in al haar facetten te tonen en met respect voor het land en haar bewoners.


Myriam Erdmann

Myriam Erdmann

Tsara Travel vindt het belangrijk dat de lokale bevolking kan meeprofiteren van de inkomsten uit toerisme. Daarom werken wij daar waar mogelijk samen met plaatselijke gidsen en organisaties. Al onze chauffeurs/gidsen zijn met ons meegegroeide Malagasy. Zij kennen hun land heel goed en kunnen er ook veel over vertellen.

Achtergrond Duurzaam toerisme

Wat betekent duurzaam toerisme? Duurzaam toerisme en ecotoerisme zijn vormen van toerisme waarbij rekening wordt gehouden met de bescherming van de natuur, het milieu en de cultuur. Waar het kan houden we ook rekening met mensenrechten.

Onze verantwoordelijkheid voor duurzaam toerisme op Madagaskar houdt in dat we zo respectvol mogelijk naar de Mallagassische cultuur kijken en er ook respectvol mee omgaan. Maar ook dat de lokale bevolking kan meeprofiteren van onze toeristische activiteiten.

Onze missie is om jou Madagaskar te laten zien op een manier waarbij we rekening houden met de Mallagassische bevolking en de mensen die in het veld voor ons werken. We beschermen ze door een fatsoenlijk salaris te betalen en geen dingen te laten uitvoeren waar ze niet achter staan. Dat kan b.v. gaan over dat een klant een onmogelijke lange rit wenst of bij kerkhoven/graven wil stoppen waar het niet gewenst is. Of: wij stimuleren b.v. de lokale gidsen om direct actie te ondernemen als een toerist in een nationaal park van de paden wil afwijken.

We werken hiervoor samen met een Travelife gecertificeerde partner. Travelife is een internationaal toonaangevend Management-certificeringsprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen.

Website Travelife: https://travelife.info/